Kleine huisdieren

Consultatie

Om voldoende tijd te maken voor u en uw huisdier werken wij enkel op afspraak. Indien u dit wenst, kan in overleg met de dierenarts, gekozen worden voor een huisbezoek maar dit wordt liever vermeden. Dit omdat de mogelijkheden tijdens een huisbezoek eerder beperkt zijn.
Wanneer er verder onderzoek nodig is zoals echo, röntgenfoto, etc. is dit onmogelijk om dit thuis te doen en zal het dier alsnog naar de praktijk moeten komen. 

Bij spoedgevallen wordt er, naargelang de ernst van het probleem, onmiddellijk tijd gemaakt.

Omdat preventie van aandoeningen erg belangrijk is, kan u bij ons eveneens terecht voor advies betreffende opvoeding, vaccinaties, tandhygiëne, voeding …

Voor het afhalen van voorschriften en medicatie neemt u best voorafgaand telefonisch contact op, op deze wijze ligt het voorschrift voor u klaar aan de balie bij de dierenartsassistente.

Voor het afhalen van voeding en producten kan u elke maandag, dinsdag en donderdag zonder afspraak van 8u30 tot 16u op de praktijk terecht.

Hieronder enkele voorbeelden waarvoor u onder andere bij ons terecht kan:
 • Gezondheidscontrole:
  Omdat uw huisdier het niet steeds kenbaar kan maken wanneer er iets mis is en omdat een bepaald ziektebeeld niet altijd duidelijk interpreteer baar is voor de eigenaar,  is het ook voor  een niet-zieke goed om een jaarlijkse gezondheidscontrole uit te voeren. Tijdens zo’n routinecontrole kunnen er afwijkingen gevonden die op die manier in een vroeg stadium behandeld kunnen worden. Dit wordt vaak gecombineerd met de noodzakelijke vaccinaties en ontworming.

 • Jaarlijkse vaccinatie, bescherming tegen parasieten (wormen, vlooien, teken):
  Dit wordt uitgebreider besproken onder preventie.

 • Chippen:
  Honden (geboren of geïmporteerd na 1 april 2013) dienen verplicht gechipt en geregistreerd te worden. Maar ook voor katten is een chip echt handig en bovendien verplicht! Andere dieren kunnen ook gechipt worden indien gewenst.

 • Advies:
  Heeft u vragen over de aanschaf van een huisdier? Wenst u advies over voeding? Heeft u nood aan begeleiding rond het gedrag van uw hond, … Aarzel niet om ons te contacteren. Dierenarts Lebon deelt zijn kennis en ervaring graag met u en uw huisdier.

Wil je meer informatie of heb je vragen?

Is jouw huisdier ziek of kom je graag eens op controle?

Dierenarts Willem Lebon
Adolf Papeleustraat 89
9230 Wetteren
Vind ons ook op