Kleine huisdieren

Onderzoeken

Naast de anamnese en het algemeen lichamelijke onderzoek beschikken we in de praktijk over diverse technische hulpmiddelen om de diagnose te kunnen stellen.

Naast de anamnese en het algemeen lichamelijke onderzoek beschikken we in de praktijk over diverse technische hulpmiddelen om de diagnose te kunnen stellen, Hieronder een overzicht van de mogelijkheden binnen de praktijk:

Rx toestel

Röntgenfoto's zijn niet enkel waardevol bij de diagnostiek van aandoeningen ter hoogte van de botten en gewrichten. Ook bij aandoeningen ter hoogte van het hart, longen, buikorganen, schedel en het gebit geeft de beeldvorming een belangrijke bijdrage.

Soms is het noodzakelijk om uw huisdier kortstondig te verdoven om de beeldvorming mogelijk te maken. Het absoluut stilliggen is een must voor kwalitatieve beeldvorming. In de meeste gevallen kan uw dier meteen terug mee naar huis na dit type verdoving.

Echografie

Alle organen in de buik kunnen met behulp van echografie bekeken worden. Het voordeel van echografie is dat je in de organen kan kijken naar abnormale structuren (tumoren, vocht, blaastenen, dracht,…) en op die manier een betere diagnose kan stellen en daardoor dus een efficiëntere behandeling kan geven.

Bloedonderzoek

De praktijk is uitgerust met een analyseapparaat voor onder andere bloedonderzoek. Daardoor is snelle uitgebreidere diagnostiek mogelijk en kunnen wij eerder de juiste behandeling voor uw dier starten. Bij routinematige bloedonderzoeken kan u wachten op de uitslag. Bij bloedonderzoek hoeven we meestal maar een kleine hoeveelheid bloed van uw huisdier af te nemen. Dit kan uit de hals of poot. Met behulp van ons eigen analysetoestel kunnen we diverse bloedonderzoeken uitvoeren. Wanneer we er verder onderzoek nodig is, wordt er bloed opgestuurd naar het labo waar wij met samen werken. Het resultaat is vaak binnen de 24u gekend, afhankelijk van wat er onderzocht moet worden.

 

Microscopie

Daarnaast behoren het uitvoeren van diverse urine-, ontlastings-, huidonderzoeken aan de hand van teststrips of microscoop eveneens tot de mogelijkheden.

Wil je meer informatie of heb je vragen?

Is jouw huisdier ziek of kom je graag eens op controle?

Dierenarts Willem Lebon
Adolf Papeleustraat 89
9230 Wetteren
Vind ons ook op