Kleine huisdieren

Preventie

Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen!” is het aanbieden van preventieve zorg aan uw huisdier een erg belangrijke taak als dierenarts.

Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen!” is het aanbieden van preventieve zorg aan uw huisdier een erg belangrijke taak als dierenarts.

o Jaarlijkse vaccinatie, bescherming tegen parasieten (wormen, vlooien, teken):

Voor verschillende levensbedreigende ziektes, die nog steeds voorkomen, kunnen we uw huisdier beschermen door middel van vaccinatie. Uw dier wordt 'op maat' gevaccineerd, afgestemd op de individuele situatie. Ook ter preventie of behandeling van diverse parasitaire aandoeningen kan u bij ons terecht.

Gaat u op reis en neemt u uw huisdier mee of gaat uw kat/hond naar een opvang/kennel? Denk tijdig aan de nodige vaccinaties. Door op het laatste ogenblik de nodige vaccinaties te laten plaatsen door de dierenarts, is uw dier vaak niet afdoende beschermd en bestaat de mogelijkheid dat het geweigerd wordt bij de opvang. Neem dus tijdig contact op met de praktijk hieromtrent.

o Reis-/vakantieadvies:

Als uw huisdier mee gaat op vakantie zijn er, naast de basisvaccinaties, eveneens aanvullende maatregelen nodig. Uw dier moet bijvoorbeeld gechipt zijn, in het bezit zijn van een EU-paspoort en een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid hebben. Ook is bescherming tegen parasieten belangrijk. Neem contact op met de praktijk indien u vragen heeft.

Wil je meer informatie of heb je vragen?

Is jouw huisdier ziek of kom je graag eens op controle?

Dierenarts Willem Lebon
Adolf Papeleustraat 89
9230 Wetteren
Vind ons ook op